background
logotype
image1 image2 image3

John de Mol gaat voor 800 000 kijkers.

Op maandag 6 januari gaat de realityshow Utopia in première op SBS 6. Bedenker John de Mol verwacht rond de 700.000 à 800.000 kijkers per avond, vertelde hij in De Wereld Draait Door.

John de Mol wil minstens 800.000 kijkers voor Utopia

De Mol geeft toe dat het niet gemakkelijk zal worden op de zwakke vooravond van SBS 6. Utopia staat om half acht ’s avonds geprogrammeerd tegenover kijkcijferkanonnen De Wereld Draait Door en het Half Acht Nieuws.

550.000 kijkers

“Ik zou tevreden zijn als we na drie maanden op gemiddeld 550.000 kijkers zitten om half acht ’s avonds”, vertelt de mediamagnaat aan DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Doorgroeien

Maar de Mol streeft uiteindelijk naar een groter kijkerspubliek. "Dan moeten we doorgroeien naar 700.000 à 800.000 kijkers en ik denk dat dat kan, omdat ik zeker weet dat er heel veel mensen nieuwsgierig zullen zijn aan de voorkant en dat wij die nieuwsgierigheid zullen bevredigen.”

Utopia-bewoners op oudjaarsdag terrein op

Het is een 'behoorlijk krankzinnig project', zegt programmadirecteur Remko van Westerloo van SBS over het nieuwe programma Utopia dat op 6 januari van start gaat.

De 15 deelnemers die met beperkte middelen een nieuwe samenleving gaan opbouwen, gaan op 31 december het terrein op, maakte SBS vandaag bekend.

De deelnemers krijgen een stuk landbouwgrond, een weiland en een loods tot hun beschikking. Ze krijgen 2 koeien en 25 kippen. De Utopia-bewoners zijn via internet 24 uur per dag te volgen.

In de eerste uitzendweek duurt het door John de Mol bedachte programma een uur per dag. Daarna wordt er telkens dagelijks een half uur voor ingeruimd. Op de Utopia-website is al een livestream vanaf het terrein te bekijken.

bron: ad.nl

Survivaltip 1: kleding

In Utopia, ons baanbrekende experiment, zullen op 31 december 2013 om exact 16:30 uur vijftien proefpersonen binnenkomen met niets anders dan de kleding die ze dragen. Maar hoe kleed je je voor zo’n uitzonderlijke gelegenheid? Als iemand hier het antwoord op heeft dan is het onze survivalexpert Mark Burg. We aarzelden geen seconde en wonnen advies bij hem in.

Mark, de inwoners staan op 31 december voor het laatst voor hun kledingkast. Althans, voorlopig dan. Welke uitrusting is nu het meest geschikt voor het grillige Utopia terrein?

“Om te beginnen is het belangrijk dat alle lichaamsdelen goed worden aangekleed. Dat kun je doen door kleding aan te trekken van wol of synthetische materialen. Katoenen kleding raad ik af. Katoen droogt slecht en isoleert ook minder goed.”

En dan is er uiteraard nog een groot verschil per lichaamsdeel.

“Zeker. Je torso is het belangrijkst om goed te bedekken. Maar vergeet de rest van je lichaam niet. Zorg voor een warme muts en warme handschoenen, en voor dikke sokken met goede schoenen.”

Zijn er ook nog don’ts op het gebied van kleding?

“Veel mensen hebben de neiging om bij kou strakke kleding aan te trekken. Als ze richting het bos gaan om een stevige wandeling te maken, zie ik veel mensen hun veters strak aantrekken. Goed en verstandig voor ondersteuning tijdens een wandeling, maar niet voor warme voeten wanneer je stilstaat.”

Dat heeft vast te maken met de bloedcirculatie.

“En of! Er zitten in je handen en voeten haarvaatjes die worden afgekneld op het moment dat je kledingstukken strak zitten. Daardoor wordt de bloedcirculatie geremd. En dan krijg je het dus koud. Een afrader dus!”

Bron: utopiatv.nl

SBS6-realityshow Utopia in de vooravond op tv

 

Utopia, de nieuwe realityshow van SBS6, zal vanaf januari elke werkdag te zien zijn in de vooravond van de zender.

 

Dat laat de zender dinsdag weten.

Vanaf maandag 6 januari moet het programma een jaar lang onafgebroken worden uitgezonden op het tijdstip van 19.30 uur.  

Utopia is bedacht door John de Mol. Het is de bedoeling dat vijftien kandidaten hun huidige leven achterlaten om zelf een nieuw bestaan op te bouwen.

Op de plek waar de nieuwe gemeenschap komt zijn geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen.

De koeien zijn los!

De koeien in Utopia raken steeds meer gewend aan hun omgeving. Na een week in de stal door te hebben gebracht gingen ze vandaag voor het eerst de weide op.

De nieuwsgierige koeien stoven meteen het weiland over. Ze dartelden in het rond, roken nieuwsgierig aan de camera's en begonnen uitgebreid met grazen. Goed, de weide bevalt in ieder geval. Nu maar hopen dat ze de inwoners straks net zo leuk vinden. Tot die tijd stelen ze nog even alleen de show op de live streams.

 

bron: utopiatv.nl

2014  Utopia